Sintra - staden/byn

Efter Penas trädgård så tog vi bussen ner till själva staden Sintra, eller om man ska kalla det en by eller ett samhälle... Där trängdes vi först med massa andra människor innan vi köpte varsin glass och gick till andra smågator med mindre folk och där det hängde tvätt bland husen.

Sedan gick vi en bit på vägen som vi åkte buss på tidigare för att kolla in ett ställe som jag inte minns namnet på. Det var fullt med grönska och häftiga gamla hus men mormor ville inte gå in så vi gick tillbaka till själva centrum och satt och kollade på massa folk innan vi tog bussen tillbaka till tågstationen och vidare till Lissabon. Där spenderade vi en evighet på att hitta en restaurang innan vi åkte tillbaka till hotellet och så var andra dagen i Portugal slut.Portugal | | Kommentera |

Pena Palace - Valley of the Lakes

Istället för att ta bussen ner från palatset så valde vi att gå ner genom skogen/trädgården för jag ville gärna se sjöarna som skulle finnas där. Och det var verkligen nedför på typ en kullerstensgata och medan vi gick där och undrade vart sjöarna var så mötte vi en häst (med ägare) i backen innan vi skymtade en sjö genom lövverket.

Det var väldigt fint, harmoniskt och mysigt att gå omkring bland de små sjöarna och allt det gröna på buskar och träd. Men det var väldigt svårt att fotografera då solen stod högt på himlen vilket gjorde att det blev starka skuggor överallt. Dessutom blev bilderna väldigt gröna så jag gjorde en lite nedtonad redigering på bilderna.Portugal | | Kommentera |

Sintra - Pena Palace


Tryck på bilden för större upplösning.


Efter Moore Castle hoppade vi på bussen igen som tog oss till Pena Palace - ett Disney slott!
Dock inte ända upp då bussen stannar vid trädgården. Lite synd att vi var där i april för det mesta hade inte slagit ut än men lite mysigt var det att gå omkring i trädgården ändå.

I och med att det var en rätt lång och ganska brant uppförsbacke upp till palatset så köpte vi en annan bussbiljett som tog oss ända upp och vi möttes av ett väldigt färgglatt palats. Och stort. Väldigt stort. Vi började med att köpa lunch och satte oss på en uteservering (som låg på taket till den gula byggnaden till vänster på bilden ovan) innan vi gick en sväng runt och i palatset. Så här såg det ut:

Lägger in en till panorama här under som är tagen med iphonen. Ser att jag måste tänka på att hålla den mer rakt nästa gång jag tar en panorama ;) Och som vanligt, klicka för större bild.

Portugal | | Kommentera |
Upp