Trollkirka - Norge

På vår sista heldag i Norge så stod Trollkirka på schemat eller Trollkyrkan om man översätter till svenska. Men det är ingen kyrka som man kanske tror utan det är 3 stycken marmor -och kalkstensgrottor uppe på ett berg som har underjordiska bäckar och forsar i sig. De två första grottorna har dessutom vattenfall som faller igenom grottan, fallet är ca 14 meter.

Det ska ta ca 1,5 timme att ta sig upp till den första grottan men är man inte van kan det ta längre tid då man får gå upp på ett berg utan ordentliga stigar utan bara stenar typ och i slutet får man nästan klättra litegrann.
Vi hade oturen att det duggade så vägen upp var lite blöt. När vi kom fram så kom några ut från grottan och sa att den var väldigt vattenfylld och att man inte kom så långt. Men Anna och jag bytte om till gummistövlar och gick in i grottan. Tyvärr så hade Anna väldigt korta gummistövlar men jag hade långa så medan Anna gick ut igen så fortsatte jag in i grottan.



Det var svart som natten i grottan och eftersom jag inte hade någon ficklampa med mig (väldigt dumt) så fick jag använda mig av iphonens ficklampa. Jag var själv i grottan och lite rädd för att tappa telefonen men jag fortsatte gå, fastnade en gång i vattnet mellan två stenar men kom loss och fortsatte.

Vattenfallet är ca 50-70 meter in och det dånade ordentligt från vattenfallet. Tyvärr så var grottan väldigt vattenfylld så jag kom inte ända fram till "rummet" där vattenfallet rinner utan jag såg det väldigt lite genom två "hål", så det var synd. Vill du se hur rummet och vattenfallet ser ut så googla på Trollkirka och kolla på bilderna där. Får mig att vilja åka tillbaka någon dag när grottan inte är vattenfylld.



Eftersom det både regnat och duggat under dagen och eftersom det var för mycket vatten i första grottan så beslutade vi oss för att strunta i de andra två grottorna och gå ner istället. P.ga. regnet så var det ännu mera blött på vägen ner så vi fick ta det försiktigt på de hala stenarna så det tog en stund att komma ner.

När vi kom ner till bilen så åkte vi tillbaka till Åndalsnes, duschade och gick ut och åt på en restaurang. Jag åt en supergod pizza och Anna åt en jättegod lasagne. ett bra slut på vår resa!



Nästa dag var det en heldag i bilen, vi åkte förbi Trollveggen precis efter vi lämnat Åndalsnes, stannade på lunch i en liten stad (minns inte vilken) innan vi körde vidare in i Sverige och hem igen. Och det var allt från Norge för den här gången.
Norge 2015 | | Kommentera |
Upp