USA - Hoover Dam

Natten till utcheckningsdagen bestämde vi oss för att åka till Grand Canyons södra kant istället för den västra då vi googlade fram att den kanten är finare än den västra. "Problemet" var bara att det skulle ta oss en omväg på 9 timmar tillbaka till Los Angeles istället för 6 timmar, men "when in Rome". Jag somnade runt 02-02:30 medan killarna ramlade in runt 06 tiden. Så vi var väldigt trötta när klockan ringde så vi kom iväg lite senare än tänkt.

Jag hade ingen tanke på att vi skulle åka förbi Hoover Dam (vi åkte även förbi Lake Mead, en sjö som helt plötsligt dyker upp bland ökenlandskapen) men när jag såg skylten så bestämde vi oss för att stanna där. Vid samma tillfälle så hamnade vi i en annan delstat och tiden ändrade sig en timma där i några minuter...

Usa 2016 | | Kommentera |

Usa - Las Vegas

Jag har nog aldrig fotat så lite eller gått in för fotograferingen så lite som på den här resan och efter typ 7 dagar var inspirationen som bortblåst. Så i Las Vegas blev det inte så många bilder då jag inte orkade bära omkring på kameran. Förutom vid några tillfällen då jag försökte ge det ett försök. Tyvärr så är jag inte ett dugg nöjd med bilderna men här är ett urplock av några, tagna med både kameran och iphonen.

Första kvällen gick vi runt på The Strip och till slut tog vi en drink vid hotellet. Efter att ha försökt förstå hur Roulette gick till och gått runt för att se vad den lägsta insatsen var på olika bord så gav vi upp spelandet (förutom ett spel på en av spelmaskinerna för 1 dollar) och medan killarna tog en till öl så gick jag upp och sov.

Eftersom det blev en sen natt så vaknade vi rätt sent på förmiddagen och vi började dagen med brunch på Serendipity, jag tog en French toast med ägg och bacon medan killarna tog pannkakor. Tydligen så har restaurangen stängt nu så jag ångrar att jag inte testade några av deras efterrätter som såg gudomliga ut.Mattias ville åka till en väldigt populär Las Vegas skylt så vi letade reda på den och om man ville ha en bild framifrån så fick man ställa sig i en kö. Vi struntade i det och tog bilder från kanten istället. Efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så vi åkte till en outlet en bit från The Strip.

Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och duschade för på kvällen hade vi bokat biljetter till The Blue Man Group. Efter 40 minuters promenad kom vi precis i tid och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om showen. Den var varken bra eller dålig men lite konstig. Meningen är nog att man ska tänka efter lite när man ser den och det är inte så mycket färg och trummor som man kanske tror att det ska vara. En rolig upplevelse var det iaf.Efter showen gick vi till hotellet och jag hämtade kameran för att göra ett försök och gå ut och fota litegrann. Jag ville fota fontänshowen vid Bellagio som vi hade sett kvällen innan. Tyvärr var jag för sent ute och hade missat sista showen så blev inga bilder. Det var synd för den var magisk kvällen innan då jag inte hade kameran med mig.

Morgonen efter tog jag en sista runda med kameran inne på hotellet innan vi checkade ut och styrde bilen mot Grand Canyons södra kant (istället för västra som ligger närmast) med ett stopp vid Hoover Dam på vägen.
Usa 2016 | | Kommentera |

USA - Las Vegas - hotellet

En morgon checkade vi ut från vårt motell där vi spenderat de 6 första nätterna i USA för nu var det dags att åka till Las Vegas. Vi hämtade upp Tommy och körde de (ca) 4 timmarna till Las Vegas där vi checkade in på Caesars Palace för de kommande två nätterna.

Det var lite jobbigt att dra väskorna på heltäckningsmattorna och inte blev det bättre av att man fick gå igenom hela hotellet och casinot för att komma till rummet, hotellet är väldigt stort med andra ord. Inte undra på då rummen är fördelade på fem byggnader...Det bästa på hotellet är ändå "gågatan" där det finns affärer och restauranger. Blev helt paff när jag såg taket! Det kändes som att man var utomhus men ändå inte. Jag minns inte om det var så lila som det är på bilderna eller om det bara var det på tidig förmiddag då bilderna togs.

Det blev inte så mycket spelande, inget alls i princip, då det lägsta beloppet vi såg var på 25 dollar. Och man vill ju inte slänga iväg 250 kr på 5 minuter liksom... Däremot tiggde jag till mig en dollar av Mattias och spelade på en av spelmaskinerna men det var inte så kul. Tog ca 2 sekunder så var det över ;p

Usa 2016 | | Kommentera |
Upp