Usa - San Diego

2008 var jag i USA för första gången och bodde då i San Diego så det var kul att få åka tillbaka dit och se om staden förändrat sig (det hade den inte). Vi började med att åka till en av stränderna vid La Jolla för konstigt nog så var jag aldrig där 2008. Jag minns inte vilken av stränderna vi besökte men så här såg det ut:



När vi kände oss klara vid stranden så åkte vi in till hamnen där vi parkerade bilen. Jag kommer ihåg att det ska finnas som en mysig liten "ministad" i närheten av hamnen så den letade vi efter när vi gick förbi Cheesecake Factory så vi bestämde oss för att gå in där och äta lunch. Jag tog en pizza med "liten" caesarsallad bredvid (superduper gott!) och till efterrätt blev det såklart en cheesecake. Mattias valde en med citron och jag den med red velvet. Det är något av det godaste jag ätit i efterrättsväg!

Efter maten fortsatte vi att leta efter "ministaden" och efter många om och men så hittade vi den. Det var inte lika mysigt som jag mindes det så jag tog inga bilder där... tror dock jag filmade där så orkar ni vänta ett par år så kanske det kommer upp en film så småningom...



Vi fortsatte utmed hamnen och gick sedan ombord på USS Midway. Jag är inte så förtjust i båtar (blir sjösjuk osv.) men det var väldigt intressant att gå omkring på fartyget och se hur livet i en stor plåtburk är.



Efter USS Midway började det bli mörkt och Mattias fick bestämma om vi skulle ta bilen upp bland skyskraporna eller ta bilen över den långa bron till Coronado Island, han valde det sistnämnda. Där försökte vi ta kort på San Diego skyline utan stativ. Det gick sådär.

På vägen hem fastnade vi i bilkö men vi kom tillbaka till Los Angeles till sist och så var ännu en dag i USA över.

Usa 2016 | |
Upp