Lissabon dag 1 - del 2

Som vanligt så ligger alla bilder på hög, bilder från flera år tillbaka, och bara samlar damm. Jag hade tänkt ta tag i det under semestern men det har inte funnits så mycket tid och ork till det. Men nu har jag börjat lite smått och jag tänkte börja med att lägga upp del 2 av den första dagen i Lissabon från april i år. De tidigare inläggen från Lissabon hittar ni i menyn under "Portugal".


Efter Santa Justa hissen så gick vi vidare och helt plötsligt befann vi oss vid den gamla spårvagnen Elevador da Gloria och den ville vi givetvis åka med så vi hoppade på den ner för backen och efter en liten promenad så kom vi så småningom till linje 28 som vi skulle åka med för att ta oss upp till stadsdelen Alfama och den gamla fästningen Castelo de Sao Jorge. Givetvis råkade vi hoppa av en hållplats för tidigt (vid Porta do sol) men vi beslöt oss för att äta en sen lunch där med hustak och havet som utsikt.

Varning för alldeles för många bilder! Skojar inte!
Istället för att ta spårvagnen vidare till fästningen så beslöt vis oss för att ta en promenad till fästningen och på vägen gick vi förbi en lummig liten trädgård med trasigt kakel på väggarna där vi givetvis var tvungna att stanna en stund innan vi gick vidare.När vi kom fram till Castelo de Sao Jorge så betalade vi inträde, köpte oss varsin glass och satt och myste lite i solen och kollade på utsikten. Sedan utforskade vi fästningen.
Vi gick vi tillbaka för att hitta en spårvagn och gick förbi ett mysigt litet område med en hel del häftig street art istället. Sedan såg vi nog förvirrande ut igen för en präst kom fram och undrade om vi behövde hjälp och så pekade han ut vart vi skulle gå för att komma till en spårvagnshållplats.

När vi kom tillbaka till hotellet så gick vi till Lidl för att köpa proviant till dagen efter och sen köpte vi med oss en pizza som vi delade på på hotellrummet. Det var den dagen.

Portugal | |
Upp