USA - Highway 1

På vår sista heldag i USA så bestämde vi oss för att åka längst med kusten på Highway 1 mot San Francisco så långt som vi hade lust med. Till en början var det soligt och ljust ute men efter att ha stannat en snabbis i Santa Barbara för medtagen brunch så vräkte regnet ner. Men vi fortsatte i förhoppning om att det skulle sluta regna.

Vi var inte så förberedda på denna lilla roadtrip så vi hade inte kollat upp ställen att stanna på efter vägen och gps:en ville inte riktigt samarbeta och berätta var Highway 1 var någonstans alla gånger. Eller så var det bara vi som var lite trötta och inte förstod. I vilket fall så åkte vi och tittade efter den där bron som så många fotar när de åker längst kusten. Men efter ca 4 timmars bilkörning så gav vi upp och stannade på första bästa ställe någonstans i närheten av Cambria.

Efter det stoppet så vände vi hemåt igen och strax därefter stannade vi på ett annat ställe där man kunde gå ner på stranden. Så där gick vi omkring bland tång stora som anakondor (typ) och fotograferade. Vi höll oss dock undan från de stora vågorna som rullade in på land. Men... medan jag stod och försökte fota långa slutartider på vågorna så kom det en ordentligt våg och medan Mattias lyckades komma undan så fick jag panik och tog tag i kamerastativet och hoppade rakt upp som att det skulle hjälpa mig att slippa undan vattnet. Givetvis gick det inte alls bra och jag landade i vatten nästan upp till anklarna. Hoppade ännu en gång men det hjälpte ju inte så mycket det heller, haha. Så med väldigt blöta strumpor och skor var det bara att gå tillbaka till bilen och åka tillbaka till Los Angeles.

Usa 2016 | |
Upp