Norge - Galdhøpiggen del 2

Som jag skrev i förra inlägget så hade vi lite problem med moln och dimma när vi kom upp på toppen av Galdhøpiggen men som tur var så rörde den sig väldigt snabbt så emellanåt blev det klar sikt. Gifen här nedan visar på ett ungefär hur snabbt molnen svepte förbi.

Om jag inte minns fel så var det runt 6 grader där uppe, 2 469 meter över havet. Så när vi lämnade bilen så slängde vi på oss våra jackor och gick sedan omkring och fotade.
Det är lite synd att bilderna inte ger rättvisa på hur det egentligen ser ut. Det ser så pluttigt ut på något vis, det är alltså mycket maffigare i verkligheten. Men så är det med alla naturbilder tycker jag.
Man kan även åka skidor där uppe men när vi var där så var det stängt. Tror det var för att det var så himlans molnigt. Vände man sig åt ett annat håll än mot glaciären och stugorna (som tyvärr inte hamnade på bild!?) så såg landskapet väldigt kargt ut. Kändes nästan som att man var på en obeboelig planet någonstans i universum.Sedan var det dags att åka ner igen. Jag bad Anna stanna bilen när vi hade åkt en liten stund så att jag fick springa ut och fota lite.
På bilden ovan står jag nära kanten (var väldigt brant nedför) men tack vare vidvinkelobjektiv så syns det inte så bra. Lite läskigt var det allt och inte visste jag att det skulle bli värre dagen efter...

När vi hade börjat vår resa upp på berget så körde vi förbi en kvinnlig cyklist nere vid träden. Förstår inte riktigt hur hon klarade av det men när vi åt lite fika i bilen innan vi åkte nedför igen så kom hon där på cykeln, vände, och började sedan cykla nedåt igen. Hon måste haft väldig träningsvärk dagen efter. Men hon var inte ensam utan på vägen ned mötte vi 3 tokiga karlar som också cyklade.Jag slutade att fota innan vi kommit ner då det lätt blir liknande bilder plus att jag redan fotat halva dagen, det blir lite tråkigt i längden liksom. Men jag bjuder på en sista bild från Galdhøpiggen, en panorama bild. Tryck på bilden om du vill se den i större format.

Norge 2015 | | Kommentera |
Upp