Norge - Galdhøpiggen

Tänkte ta och försöka få upp lite bilder från Norge här på bloggen och kanske få lite liv i den igen. Är så synd att de bara ligger på hårddisken och samlar damm annars.

Andra dagen lämnade vi Lillehammer och åkte vidare mot Geiranger. Men på vägen åkte vi en liten avstickare upp på berget Galdhøpiggen för att kolla på en glaciär. Vi visste ju att det skulle vara mycket uppför och många svängar på vägarna i Norge men vi fick lite av en chock när det var väldigt brant och sen aldrig slutade att vara just det, brant. Som tur var så klarade Annas lilla bil resan upp för berget galant och Anna likaså.

Jag delar upp bilderna från berget i 2 olika inlägg då jag inte gillar att ha många bilder i ett blogginlägg (fast det blir många ändå tyvärr, för många egentligen...).



I början av "backen" var det träd och grönt omkring oss...




... men efter ett tag försvinner träden och ju längre vi åker desto mindre grönt blir det.




Ibland så såg man inte vart vägen tog vägen då det var så brant på vissa ställen att man bara såg dimma eller himmel framför sig. Dimman, och molnen, var ett litet problem när vi kom upp på toppen för då vi parkerat och gått på toa så skulle vi ta en titt på den där glaciären men då var det självklart lite moln i vägen.
Men mer om det i nästa inlägg.
Norge 2015 | |
Upp