Sintra - Moore Castle

Andra dagen på vår Portugalresa hade vi bestämt oss för att åka på en dagsutflykt till Sintra och kolla läget. Vi tog oss till Rossio tågstation (som konstigt nog låg på andra våningen i typ samma hus som ett hostel) och hoppade på ett tåg, circa 40 minuter senare var vi framme. (Bilden på tallriken åt vi när vi kom tillbaka till Lissabon, ville ha med den för den var så jädra god!)När vi gick av tåget i Sintra så köpte vi en bussbiljett (linje 434) för vi skulle nämligen inte bara gå omkring i Sintra utan även besöka de olika slotten och palatsen som finns i närheten. Man kan givetvis gå men det är rätt så långt och väldigt mycket uppför så bussen tyckte vi var ett säkert kort. Det som är bra med den busslinjen är att den går i en loop med flera bussar som man kan hoppa på och av när man känner sig färdig vid varje stopp, det är ingen tidspress med andra ord.

Vi hoppade på bussen som blev proppfull vid första busstoppet så det var rätt så varmt när vi åkte i snabb fart upp för den slingrande backen. Till slut kom vi till vårt första stopp som var Moore Castle. Där köpte vi biljetter för både Moore och Pena Palace, sedan gick vi mot Moore Castle och på vägen dit gick vi igenom en grön oas med jättefin utsikt.

Att man förr i tiden bestämde sig för att bygga ett slott/fästning högt uppe på ett berg känns lite knäppt men det var oerhört fint där. Jag ville gå ända upp trots att höjden inte var att leka med. Inte trapporna heller och det kändes som att det var rätt lätt att ramla ner om man inte höll sig med båda fötterna på jorden på vissa ställen.Jag slänger även in två stycken panoramabilder. Klicka på bilden för större upplösning.
Portugal | |
#1 - - Elisa:

Ser lite ut som kinesiska muren :)
Fantastiska bilder! Portugal är ett land jag någon gång vill besöka, särskilt efter att ha sett den här miljön. Verkar ha varit en härlig resa!

Svar: Ja visst gör det, har tänkt samma sak :)Tycker definitivt du ska besöka Portugal! Någon gång ska jag åka tillbaka och kanske vara borta lite längre så man hinner se mer.
Johanna Karlstedt

Upp