Skageflå

Efter båtturen på Geirangerfjorden så gick vi iland och fick direkt börja "klättra" uppför i ett zick zackande mönster. Första bilden efter "landningen" när vi hade gått uppför ett tag var denna:



Den första biten bestod av "stigar" av stenar där det var smalt och lite blött men sedan gick det över till vanliga stigar. Fortfarande smalt men lite lättare att gå på trots att benen darrade lite. Om det var av ansträngningen eller om det var för att det var högt med endast ett litet staket innan det var ett stup rakt ner får vara osagt.



Man kan ju inte bara gå hela tiden utan man måste ju även visa att man har varit där så jag bad Anna ta ett kort på mig. Att ta av sig ryggsäcken och vända sig om utan att ha koll på var exakt stupet är var lite läskigt. Men det gjorde ju inte så mycket när det var så fin utsikt.



Bilden på Anna ovan är tagen under vår första längre paus. Vi åt lite kex och beundrade utsikten och undrade när vi skulle vara framme vid Skageflå. Det skulle ta ca 45 minuter att gå upp till farmen och det var väl vad det tog inklusive småpausar. Sista biten upp var lite brant men det var inte så kuperat utan mest gräs att gå på. Och sen var vi äntligen uppe vid vårt första stopp - Skageflå:



Ibland hade vi sällskap på vår vandring av ett par från Norge och vi pratade lite med dom vid Skageflå. De frågade var vi var ifrån och när vi sa Linköping och Motala så tänkte vi säga mer exakt var i Sverige det låg. Men då sa "gubben" (kommer ej ihåg vad de heter) att han varit i Motala rätt mycket. Han har nämligen spelat bandy i sin ungdom och var en bandyfantast, så de visste precis var det låg så det var lite kul.

Han berättade även om att förr i tiden när Skageflå var i bruk så brukade föräldrarna spänna fast sina barn i rep när de var ute och lekte så att de inte ramlade ner för stupet. Jag försökte ta ett kort som visade hur brant och högt det var ner till fjorden men vågade mig inte ända fram så (den andra) bilden ger inte verkligheten rättvisa.



Vi skulle ju även vandra hemåt mot Geiranger igen men de bilderna visar jag i ett annat inlägg så att det inte ska bli så jädra mycket bilder i ett och samma inlägg. Men nu avslutar jag det här inlägget med två panoramabilder, tryck på bilderna så kan ni se dem i större format.


Upp